Evenementen
zo.
09.
09

Cultuurpodium Houtmaat

Wanneer
zondag 9 september, 14:30 tot 17:00

Waar
Buitenplaats De Houtmaat
Houtmaatweg 9
7556 PC Hengelo

Orkestenzondag: Noorker Länder Kapel & Tom de Visser

Deze zondag als thema Orkestenzondag met Noorker Länder Kapel & Tom de Visser.

NOORKER LÄNDER KAPEL

Wij zijn het Egerländer blaasorkest de Noorker Länder Kapel en zijn een onderdeel van de HOV de Eendracht uit Hengelo. De naam van onze kapel is afgeleid van de Hengelose wijk “de Noork”, vandaar onze naamgeving de Noorker Länder Kapel. Ons blaasorkest van 20 muzikanten wordt ondersteund door het schitterende zangduo “Valerie en Frank” die de zangpartijen voor hun rekening nemen. Wij spelen en zingen nu al ruim 35 jaar de Böhmi-sche- en Egerländer blaasmuziek op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau. Dit altijd weer met heel veel plezier! Plezier wat de Noorker Länder Kapel telkens weer uitstraalt bij alle optredens, zowel in binnen- als buitenland.

Hoofdzakelijk spelen wij de muziek van Ernst Mosch, Peter Schad en Freek Mestrini, waarbij de lichtvoetige muziekstukken van deze componisten onze voorkeur geniet. De Noorker Länder Kapel treedt meestal op in Duitsland, en wel in het Tecklenburger Land en het Teutoburgerwoud, waar deze kapel bijzonder geliefd is en daardoor veel gevraagd wordt op allerlei feesten en concerten.

Vandaag zeggen wij dan ook; “Auf Geht’s . . . Zum Volksmusik!”en wel naar die prachtige polka’s, walsen en marsen die u heel bekend in de oren zullen klinken. En u mag natuurlijk altijd meeklappen, meedeinen, mee-zingen en als het effe kan, ook meedansen! Wij wensen u veel luistergenot en kijkplezier en wij hopen dat wij elkaar nog eens vaker zien!

Kapelmeester : Hendrik-Jan Mutsaers. Zangduo : Valerie Brok en Frank Horck.

Moderatie : Peter Brok / Fred-Ric Schrijvers. Alg. leiding : Hans Nijhof.

Tom de Visser

Tom de Visser is de songwriter die afgelopen jaar 4e werd bij Idols, waardoor hij via zijn nieuw gevonden publiek een succesvolle crowdfunding af heeft kunnen ronden. Met het opgehaalde geld heeft hij net (2017) z’n eerste debut EP uitgebracht met songs die klinken als een mix tussen John Mayer, Gavin DeGraw, John Mayer en Ed Sheeran. Kom zijn band live check


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen