Evenementen
do.
30.
05

Consensus Vocalis – Hemelvaartsconcert

Wanneer
donderdag 30 mei, 20:00

Waar
Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Consensus Vocalis – Hemelvaartsconcert

Consensus Vocalis voert op Hemelvaartsdag in Schouwburg Hengelo een programma uit met hoogtepunten uit de literatuur voor koor en orgel. De Engelse koortraditie staat erom bekend dat het een schat aan repertoire heeft opgeleverd, geschreven voor de vele uitzonderlijk goede jongenskoren.

Elgar (‘The spirit of the Lord is upon me’) is een van de componisten die bijdroeg aan dit repertoire, maar ook Benjamin Britten (‘Rejoice in the Lamb’, ‘The Deum in C’) liet zich niet onbetuigd. En ook de Hongaarse Zoltán Kodály schreef veel prachtige muziek voor koor, en een beroemd voorbeeld daarvan is de Missa Brevis. Een prachtige kennismaking met deze wat onbekendere, maar zeer rijke koortraditie.

dirigent Consensus Vocalis
Orkest onder leiding van dirigent Benjamin Goodson.

www.schouwburghengelo.nl

2019-05-30 20:00:00 2019-05-30 20:00:00 Europe/Amsterdam Consensus Vocalis – Hemelvaartsconcert Consensus Vocalis – Hemelvaartsconcert, Beursstraat 44, , Hengelo
Consensus Vocalis - Hemelvaartsconcert


Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen