Evenementen
zo.
17.
06

150 jaar Stork

Wanneer
zondag 17 juni
t/m zondag 28 oktober

Waar
Lambertusbasiliek
Enschedesestraat 1
7551 EE Hengelo

150 jaar Stork

Dit jaar wordt in Hengelo gevierd dat de Stork fabrieken 150 jaar bestaan. Ook de Stiching HeArtpool wil daar op deze mooie plek een bijdrage aan leveren.

Stiching HeArtpool

De Stiching HeArtpool heeft 3 kunstenaars uitgenodigd om ieder op zijn eigen manier daar uitdrukking aan te geven. Waarbij de kunstenaars over meerdere sokkels kunnen beschikken. De kunstenaars zijn Huub Mikx, Ben Schildkamp en Martin Oostenrijk.

Huub Mikx heeft zich laten inspireren door het oude logo van Stork : de ooievaar in een cirkel. Met de cirkel als basis heeft hij een groot en driedimensionaal werk gemaakt van massief staal.

Ben Schildkamp heeft verdwenen Stork gebouwen langs de Industriestraat bestudeerd en in corten staal delen daarvan vorm gegeven in zijn eigen karakteris;eke s;jl.

Martin Oostenrijk is gefascineerd door de werking van dieselmotoren van Stork. Hij heeB in hout en metaal een eigen weergave gemaakt van een deel van de “zuigers” van een Stork motor.

De tentoonstelling is achter de basiliek en duurt van 17 juni tot eind oktober 2018.

www.heartpool.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen