Evenementen
di.
19.
03

5e Wijkbijeenkomst ‘Groot Driene toen en nu’

Wanneer
dinsdag 19 maart, 14:00 tot 16:00

Waar
Stal Driene
Drienerschoolweg 5
7552 PC Hengelo

5e Wijkbijeenkomst ‘Groot Driene toen en nu’

Na vier zeer succesvol verlopen interactieve bijeenkomsten, nu al weer de vijfde bijeenkomst over het project ‘Groot Driene, toen en nu’. Indien u meer wilt weten over Groot Driene of die kennis daarover met anderen wilt delen, wordt u van harte uitgenodigd door Museum Hengelo naar de bijeenkomst te komen. Museum Hengelo organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met de Stichting Erfgoed Hengelo met steun van de wijkorganisatie Groot Driene. Na de historie vanaf de marke Groot Driene komt de realisatie van de wijk aan de orde met verhalen, kaarten en foto’s. Denk niet alleen aan woningbouw maar ook aan het Winkelcentrum, de Kasbah, het Swafert, de scholen en het sportcomplex. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto’s meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen. Groot Driene wordt in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld.

Antwoorden worden gegeven op vragen zoals: Welke drie plannen zijn ooit voor Groot Driene ontwikkeld? Waar programmeer je een winkelcentrum? Waarom werden in Groot Driene geen Sterflats gebouwd? Waarom staat Hengelo hoog op de wederopbouwlijst genoteerd? Wat waren de oorspronkelijke grenzen van Groot Driene? Waar liggen nu nog belangrijke grensstenen? En hoe kan het dat inwoners in verschillende plaatsen hebben gewoond zonder ooit te verhuizen?

Eind 2019 komt er een speciale uitgave van het magazine Hengelo toen&nu over Groot Driene die huis-aan-huis in de wijk wordt verspreid.

Locatie & aanvang

Datum 19 maart
Aanvang 14:00 uur
Toegang GRATIS
Locatie Stal Driene

www.museumhengelo.nl

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen