Berichten

3x: wandelen rondom Hengelo

3x: wandelen rondom Hengelo

Naar buiten! In deze maanden is het heerlijk om naar buiten te gaan lekker te wandelen en een frisse neus te halen. Zelfs als het regent of heel erg koud is. En om het je makkelijk te maken, hebben wij een aantal tips voor je.

Rondje Oele

Een wandeling van 4,6 km vanaf rustpunt Erve het Geurts. De wandeling brengt je door de prachtige omving van Oele. De route vind je hier

De watermolen in Oele

Tuindorproute

De industriële geschiedenis van Hengelo gaat terug tot het midden van de negentiende eeuw. Voor die tijd was er niet meer dan een dorp. De komst van spoorwegen en initiatiefrijke ondernemers waren de sleutel tot succes. De Tuindorproute brengt je in een prachtig stukje Hengelo: de wijk Tuindorp ‘t Lansink. Als één van de eerste fabrikanten van Nederland vond C.T. Stork dat zijn verantwoordelijkheid verder ging dan alleen ondernemen. De route is op te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8 of hier te downloaden.

Tuindorp 't Lansink | Hengelo Promotie

Routes Beckum

Rondom Beckum vind je drie wandelroutes die je door het buitengebied en historische plekjes brengt.

Beckum Beter Bekeken (3 km)
Deze route neemt je mee door het dorp Beckum langs bestaande en verdwenen trefpunten. De route gaat langs historische plekjes die je iets vertellen over de geschiedenis van het dorp. Deze route is, met een kleine omweg, ook geschikt voor rolstoelers en kinderwagens.

Wandelroute Maurits en Napoleon in Beckum (5 km)
Deze historische wandeling gaat door het buitengebied van Beckum. Langs groot en klein Altena, het Asbreuk, heidevelden en vennen. Maar ook langs gebieden waar ooit gevochten werd door de legers van Maurits en Napoleon.

Panoramapad Beckum (5 km)
Deze wandellus bij Beckum neemt je mee naar het buitengebied, langs oude erven, essen, weilanden, bosranden met prachtige vergezichten en verhalen. Onder andere over de Hagmolenbeek waar het huis van Jan van Beckum vermoedelijk heeft gestaan.

Of wat dacht je van en rondje Kristalbad of Lonnekermeer?

Kristalbad

Tussen Hengelo en Enschede vind je een uniek gebied: het Kristalbad. Natuur, een mooi landschap en recreatie gaan samen in dit unieke gebied van ongeveer 40 hectare groot. Een mooi gebied om een rondje te wandelen of één van de twee uitkijktorens te beklimmen.

Kristalbad | Hengelo Promotie

Lonnekermeer

Het Lonnekermeer is gevormd in de voorlaatste ijstijd, circa 100.000 jaar geleden. Het natuurgebied ligt precies op de grens tussen de stuwwal van Oldenzaal en het bekken van Hengelo, waar het ijs grote delen van de bodem weg schraapte.

3x wandelen in Hengelo | Hengelo Promotie

Wandelnetwerkkaart

Bij Hengelo Promotie koop je ook de wandelnetwerkkaarten Twente editie noord, zuid, west en oost Twente. Het wandelnetwerk Twente bestaat uit meer dan 1.000 routes, ieder met hun eigen kleur. Om optimaal het Twentse landschap te kunnen beleven zijn door heel Twente zowel lange als korte wandelroutes gecreëerd. De kaarten kosten € 4,95 per stuk.

3x wandelen in Hengelo | Hengelo Promotie

Met de wandelkaarten op zak verdwaal je nooit!

 

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen