Berichten

150 jaar Stork Hengelo

150 jaar Stork Hengelo

De makers van Het Verzet Kraakt presenteren tussen 20 augustus en 22 september het avondvullende theaterspektakel STORK! in de unieke omgeving die een belangrijke rol speelt in 150 jaar Stork in Hengelo! STORK!, een theaterspektakel over een Twents bedrijf dat uitgroeide tot een speler van wereldformaat. Over verwachting, teleurstellingen, dromen, daden, de omgang, de ondergang en de toekomst!

STORK! wordt gespeeld op het voormalig Storkterrein in Hengelo, de Ketelfabriek Hart van Zuid, in het hart van de stad. Op dit terrein staat een grote tent waar je wordt ontvangen met een heerlijk driegangendiner. Deze feestelijke ontvangst in stijl van de voorstelling en het gezamenlijk eten aan lange tafels – vaak met onbekenden naast je – is een wezenlijk onderdeel van de totaalbeleving van STORK! In de tent ga je terug naar het jaar 1968, naar het grote feest ter gelegenheid van 100 jaar Stork.

STORK! gaat natuurlijk over veel meer dan over de fabriek Stork, de familie en de vele  werknemers uit de Twentse regio. Vanuit een historisch perspectief vieren we 150 jaar
Twentse maakindustrie en voeden we ons gemeenschappelijk zelfbewustzijn. De naam en het logo van Stork staan symbool voor pionierschap en solidariteit. De Twentse ondernemersgeest en noaberschap. De ooievaar (ook wel uiver, eiber of stork genoemd) staat symbool voor vruchtbaarheid. Waarbij deze  ooievaar de uitvliegende pionier is, met Twente als ooievaarsnest: een broedplaats voor  technologische kennis en innovatie.

Aan STORK! doen in totaal zo’n vijfhonderd vrijwilligers en amateurspelers mee. De hoofdrolspelers zijn Han Oldigs, Laus Steenbeeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten.

Bestel jouw kaarten online of kom langs bij Hengelo Promotie.

Wil je dit Theaterspektakel over dromen en daden bijwonen? Loop dan binnen bij Hengelo Promotie aan het marktplein (Markt 8) of bij Metropool Hengelo. Je kunt kaarten ook online bestellen via www.stork150jaar.nl/koop-je-tickets

De kosten

Een kaartje voor het avondvullende theaterspektakel kost 55,- euro per persoon. Dit is inclusief drinken en een heerlijk driegangendiner, voorafgaand aan de voorstelling. Per boeking betaal je 2,50 euro reserveringskosten.

Meer weten?

Kijk op wwww.stork150jaar.nl of loop even binnen bij Hengelo Promotie (Markt 8 Hengelo)

Openingstijden Hengelo Promotie

Maandag t/m vrijdag 10 tot 17 uur
Zaterdag 10 tot 14 uur

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring