Berichten

100 jaar Bieb Hengelo

100 jaar Bieb Hengelo

In september 2019 is het 100 jaar geleden dat de Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo werd opgericht. Een jubileum dat wordt geviert met alle inwoners van Hengelo. De hele maand september staat bol van de activiteiten! Kijk voor alle informatie over de feestmaand op bibliotheekhengelo.nl/100jaar.  Hieronder een greep uit het programma. 

Birgit Kunst 
Ontmoet Birgit Kunstt bij Bibliotheek Hengelo! Ze is TikTokker, actrice en influencer. Ze speelt al een aantal jaren de rol van Bo in Brugklas. De televisieserie won vele awards, waaronder de Gouden Stuiver op het Televisiering Awards. Naast haar eigen YouTube kanaal is Birgit ook heel populair op Instagram. Op moment van schrijven heeft ze meer dan 59.000 volgers. Ook kun je Birgit kennen van verschillende televisieprogramma’s zoals Zap Missie, Ron en het kasteel en Zapp Live.

5 september | 19 tot 20.30 uur | gratis, wel reserveren

Niemand dan wij
Op de honderdste verjaardag van Wim Sonneveld werd het boek Niemand dan wij gepresenteerd, waarin de onlangs gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma, gebundeld is. In deze theatrale lezing met talloze lichtbeelden en filmmateriaal, vertellen Hans van der Woude en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden en hoe die vondst tot een boek kwam.

6 september | 19.30 tot 21.30 uur | Bieb Hasseler Es | gratis, wel reserveren

Tosca Menten Dag

Zaterdag 7 september staat helemaal in het teken van Tosca Menten. Kom de film Dummie de Mummie bekijken, laat je voorlezen uit haar boeken, knutsel je eigen mummie en geniet van de theatervoorstelling Knotsknetter! Tosca Menten werd beroemd als schrijfster van de boeken van Dummie de Mummie. Dummies boeken wonnen prijzen en verschenen in een heleboel verschillende talen. En Dummies boeken werden bioscoopfilms. Maar Tosca treedt ook op met verschillende geweldige theatervoorstellingen

7 september | 10 tot 14.30 uur | gratis, voor de theatervoorstelling wel reserveren

Joris en de geheimzinnige toverdrank
Een theatervoorstelling gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl. Joris heeft van zijn moeder de taak gekregen om op zijn oude, ziekelijke oma te passen en vooral niet te vergeten haar haar drankje te laten slikken om 11 uur. Joris is niet al te dol op zijn oma en besluit zelf een drankje te brouwen om aan haar te geven. En dan … gebeuren de wonderlijkste dingen!

11 september | 15 tot 16 uur | gratis, wel reserveren

Boekverkoop
Zaterdag 14 september worden er weer afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s verkocht. Kom gezellig langs!

14 september | 9 tot 16 uur

Dag van het boek
Zaterdag 14 september staat in het teken van boeken, boeken en nog eens boeken! Het is tijd voor de traditionele boekverkoop, maar vandaag staan ook Roald Dahl en Young Adult-boeken centraal. Er is een boekenbingo, een young adult boekenruil en schrijfsters Marieke Nijkamp en Kim ten Tusscher gaan met elkaar in gesprek over het schrijverschap. Ook kan je op de foto met jouw favoriet Roald Dahl figuur, kijken naar de film De GVR en is er een workshop creatief schrijven door Job Creyghton.

14 september | 9 tot 16 uur

Techniek-in-de-bieb-dag
Zaterdag 21 september staat alles in de Bibliotheek in het teken van nieuwe technieken en digitale geletterdheid. Altijd al eens meer willen weten over robotica? Heb je wel eens met een lasercutter gewerkt? Of wat dacht je van gekke foto’s voor een green screen?! Dat alles, maar ook nog veel meer, is mogelijk vandaag! Er vinden diverse workshops plaats, voor zowel jongere als oudere kinderen.

21 september | 10 tot 16 uur | vrije inloop

Jubileumfestival 
Tijd om de jubileummaand in stijl af te sluiten! Voor jong en oud; er is van alles te doen. Kinderen kunnen geschminkt worden, er is mogelijkheid om advies inwinnen welk volgende boek je kunt lezen, je kunt jezelf vereeuwigen door een foto te maken in de fotobooth, Dann Thomas is in de Bibliotheek te vinden om eigen liedjes en hier en daar een cover aan het publiek te brengen, je kunt een literaire tattoo laten zetten en er is nog veel meer te doen…

28 september | 9 tot 16 uur | gratis

En er is nog veel meer! Kijk op bibliotheekhengelo.nl/100jaar voor het complete programma.

Deze website gebruikt cookies

Deze website respecteert de privacy van alle gebruikers en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken je gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Deze website waarborgt en respecteert je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen